Paraméter vagy Argumentum ?


2013-04-09 21:22:55

Ebben a post-ban közelebbről megnézzük az osztályokat, főként az argumentumokról, paraméterekről, adatok átadásáról lesz szó. Először is tisztázni kell az argumentum, és a paraméter fogalmát, ugyanis a kettő nem ugyan az !

Paraméter
A paraméterek azok az értékek, amiket a metódus fejlécében (tehát a zárójelek között) megadunk, és a metódus hívása alatt felveszik az argumentumok értékét. Ezek típussal, és névvel rendelkező változók.

Argumentumok
Az argumentumok azok az aktuális értékek, amiket egy metódus hívásakor illesztünk be a paraméter listába. Az argumentumok számának, és típúsának egyezni kell a paraméterlistával. Itt egy példa, amivel érthetőbb:    class PeldaOsztaly{

        private int x;
                
        public void Add(int n,int m){this.x=n+m;}        
        public int getX(){return this.x;}
    }

    public class PeldaProg{
        public static void main(String[] args){
            
            PeldaOsztaly p=new PeldaOsztaly();
            p.Add(5,11);
            System.out.println("x="+p.getX());
        }
    }A példában az Add nevű metódus paraméterlistája a következő:

int n,int m

A metódus tehát 2 db egész számot vár. Az argumentumok pedig, az 5 és a 11, tehát az aktuális értékek, amiket a metódus hívásakor beillesztünk a paraméterlistába.

 

(forrás:
http://mernokinformatikus.blogspot.hu/2011/11/java-fejlesztes-2-osztalyok-parameterek.html )Hozzászólások:


Admin:   2014-10-21 21:25:54
weblapfejlesztéses témakörben gyártottam egy fogd és vidd módszerrel működő feltöltőoldalt. Segítségemre volt az alábbi két youtube tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=hqSlVvKvvjQ&spfreload=10%20Message%3A%20Unexpected%20end%20of%20input%20(url%3A%20https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DhqSlVvKvvjQ) https://www.youtube.com/watch?v=2W8uPxV9_6A megj.: xhr.send(formData); -> ha feltöltjük formdata.append(file[]...)-el és formdata.append("adat",adat)-al. akkor a php kérésnél mind a $_POST, mind a $_FILES elérhető ;) ---------------- 8 órát vett el az életemből

Hozzászólás beküldése (nyisd le)