LED mechanikai kezelése


2014-07-22 18:47:45

Egy barátom nem túl régen elhatározta, hogy készít egy LED mátrix kijelzőt. Készített is egy front panelt amibe beleillesztgette a LED-eket, majd a lábakat összeforrasztotta. Mire a LED-eket száz számra beforrasztotta utána mutatja, hogy a nem túl merev papírplexi (amiből a front panel készült) a LED-ek feszítésének hatására bizony meggörbült. Azt kiegyenesíteni nem túl barátságos helyzet. A gond abból adódott, hogy a 3mm-es LED-nek 3mm-es lukat vágott/fúrt a marógéppel, hogy az kellően szoruljon. 

Ma alkatérszeket keresgéltem és arra jutottam, hogy az L934ND típusú Kingbright LED a Farnell-nél 40° látószögű a TME-nél 60°-os látószögű. Kérdés volt, hogy ki hibázott? Kiderült, hogy nem derült ki semmi. A gyártónak 2 adatlapja is van ezen LED fajtára, amit azóta is furcsállok.

De visszakanyarodva az eredeti problémára található a pdf alján (illetve kiemelve a lényeget itt), egy kis leírás, hogy ha LED-et szeretnénk beforrasztani és valamilyen profilba, tokba szeretnénk azt helyezni mi a helyes és mi a helytelen eljárás. Okos ember más hibáiból tanul.

Használjátok egészséggel :)Hozzászólások:


Hozzászólás beküldése (nyisd le)